dilluns, 25 d’octubre del 2010

CATALAN! MUSIC, AL WOMEX 2010

Un any més, els professionals de tots els àmbits relacionats amb les músiques del món es troben a Copenhaguen per a una nova edició del Womex, la fira més important del sector, que té lloc del 27 al 31 d’octubre. CATALAN! MUSIC no pot faltar a la cita i hi serà present amb un estand que servirà de punt de trobada de les empreses i entitats catalanes. Una vintena de firmes amb 38 professionals viatjaran fins a la capital de Dinamarca per donar a conèixer els seus artistes, establir contactes amb companyies internacionals i obrir nous mercats per a la World Music feta a Catalunya.


ARC, L'Auditori de Barcelona, Batall Produccions, Central Art Process, Desfolca’t – COMTCASE,  FIMPT de Vilanova i La Geltrú, Fundació Privada Taller de Músics, Mas i Mas, Mercat de Música Viva de Vic, Rosazul, Tenzing Media, Tercera Via, Vània Produccions, Agents 4 Music – Love &Hate Music, Catalunya Ràdio (iCAT FM), Lov/ Recs, Montuno Producciones y Eventos, i Radio Gladys Palmera són les empreses catalanes assistents al Womex. A més a més, la Fira Mediterrània de Manresa i Sonde3 Produccions disposen cadascun del seu propi estand, al costat del de CATALAN! MUSIC, per contribuir així a donar una major visibilitat a les empreses del país.

Però la presència catalana al Womex no acaba aquí. Las Migas, una de les formacions més aplaudides dels últims anys, portaran la seva renovadora mirada sobre el flamenc a la programació Off del certamen. El quartet català actuarà al Koncerthuset de Copenhaguen el dijous 28, a les 00.15h.

dimarts, 19 d’octubre del 2010

LA DANSA CONTEMPORÀNIA CONVIU A BARCELONA


Compartir experiències amb els veïns, presentar projectes, aprendre maneres diverses de treballar, conèixer en primera persona altres col·legues, debatre sobre els reptes i les oportunitats, sobre els problemes comuns i les solucions diferents. I veure bons espectacles de dansa. Aquests són alguns dels objectius que hi ha darrere la Trobada Professional Transfronterera de Dansa que tindrà lloc el 21 i 22 d’octubre a Barcelona.

La Trobada està organitzada per la Plataforma Convivència Pirineus Mediterrània, que aplega quatre entitats de Catalunya, Aragó, Llenguadoc Rosselló i Migdia Pirineus, i l’Institut Català de les Indústries Culturals a través de la seva marca CATALAN! DANCE. Un centenar de professionals de les quatre regions assistiran a unes jornades que inclouran un seminari sobre les característiques de la dansa contemporània al territori transfronterer i tallers que exploraran diverses temàtiques lligades al desenvolupament d’aquesta disciplina artística. Les sessions tindran lloc a l’Institut Francès, dijous 21, i a l’Institut del Teatre, divendres 22.

I com que la teoria ha d’anar acompanyada per la pràctica, les xerrades professionals estaran complementades per actuacions de companyies de les quatre regions participants. Dijous 21 serà el torn, al SAT! Sant Andreu Teatre, de Le Goff et Cie., de Migdia Pirineus, que presentarà An Elvis Yokoha Dance for Unaï, i de la Cie. A Contre Poil du Sens, de Llenguadoc Rosselló amb Bonnes Nouvelles. El hall del Mercat de les Flors acollirà, el divendres 22, per part de Catalunya, Matar al Bicho, una peça de Sol Picó amb la col·laboració de Mariona Sagarra, mentre que el grup aragonès La Mov presentarà Como o vento a la plaça Margarida Xirgu.

dilluns, 11 d’octubre del 2010

ELS PODCASTS DE CATALAN! MUSIC, A LA RÀDIO ALEMANYA


La música feta a Catalunya interessa, i força, fora de les nostres fronteres. Una nova prova la trobem a Alemanya. L’emissora Multicult FM ha decidit incorporar a la seva programació els podcasts de CATALAN! MUSIC. El dia 11 d’octubre, a les nou del vespre, l’emissora online amb seu a Berlín comença a emetre aquest programa, amb la intenció de reservar un espai a la graella cada primer dilluns de mes.

CATALAN! MUSIC produeix cada mes, en col·laboració amb Catalunya Ràdio, un podcast en anglès amb notícies sobre l’escena musical catalana: grups, concerts, novetats discogràfiques, etc. La intenció és donar a conèixer als professionals internacionals la vitalitat i la qualitat de la música feta a Catalunya.

La inclusió dels podcasts en la graella de Multicult FM és un pas més en el camí de la internacionalització de la música catalana. L’emissora és un referent en el camp de la World Music, i la seva filosofia integradora reflecteix la diversitat cultural d’una metròpoli com Berlín.