dimecres, 23 de desembre de 2009

UN TAST DEL MILLOR JAZZ DE CATALUNYA


El jazz a Catalunya té una llarga i il·lustre tradició que ha estat mantinguda i renovada per les aportacions de nous talents que han anat apareixent de forma contínua. El cedé que acaba d’editar CATALAN! MUSIC, Jazz from Catalonia 2010, reflecteix aquesta creativitat tot oferint un tast del més destacat de la producció discogràfica jazzística de l’últim any a Catalunya.


En l’àlbum apareixen setze temes protagonitzats per Perico Sambeat & Javier Vercher Quartet, Joan Monné Trio, JP Balcázar Quintet, Karion, CMS Trio, Emilio Solla & The Tango Jazz Conspiracy, Five in Orbit, Josep Maria Farràs & Ignasi Terraza Trio, Víctor Correa Septet, Lluís Vidal Trio, Víctor de Diego, Raynald Colom, Raül Reverter, Filthy Habits Ensemble, Hat i Juliane Heinemann. En definitiva, un ventall ampli i significatiu de l’escena actual del jazz a Catalunya.
Un equip d’especialistes és l’encarregat de fer, en col·laboració amb l’ICIC, la selecció dels continguts de cada cedé. Josep Mestres (Barcelonajazzradio), Susanna Carmona (Festival Jazz Terrassa) i els periodistes Vincent Bessières, Pere Pons (Jaç) i Roger Roca han participat enguany en l’elaboració de Jazz from Catalonia 2010.


Aquest cedé, com els que també anualment s’editen dedicats a música electrònica, músiques del món i pop-rock, és una de les eines emprades per CATALAN! MUSIC per difondre internacionalment la producció musical catalana. Cada disc inclou textos introductoris sobre els diferents temes, així com les dades de contacte dels mànagers i dels segells discogràfics de cada artista. L’objectiu és ajudar a què els músics catalans accedeixen als mercats globals de la música. La seva qualitat farà la resta.

2 comentaris:

  1. hi ha versió digital? es pot descarregar? on?

    ResponElimina
  2. De moment no existeix versió digital per descarregar, però d'aquí pocs dies podràs escoltar el CD a les ràdios de CATALAN! ARTS, a través d'aquest link: http://www.catalanarts.cat/web/index.php?q=sectors/musica/radios
    Si vols, també pots escriure a internacional.icic@gencat.cat i demanar que t'enviem el CD.

    ResponElimina