divendres, 18 de març del 2011

CATALAN! MUSIC SACSEJA AUSTIN

Els grups catalans estan deixant la seva petja al South by Southwest (SXSW). El festival arriba a l’equador del programa de concerts d’aquesta 25ª edició amb tres grups catalans que han desplegat ja amb força tot el seu talent i energia. Dimecres va ser el torn de Mujeres, el quartet barceloní que, tot just arribat de protagonitzar quatre concerts a Nova York, va demostrar tota la força de les seves guitarres i la contundència dels seus temes en la primera nit de l’escenari que el festival Primavera Sound disposa al SXSW.




En la mateixa sala, Nuvola, i sota el mateix paraigües del Primavera Sound (que ha desembarcat a Austin amb tot l’equip), dijous va actuar una banda que ja podem considerar un clàssic del SXSW, Tokyo Sex Destruction. Aquesta era la tercera ocasió que la formació viatjava a la capital de Texas de la mà de CATALAN! MUSIC i, com era d’esperar, van satisfer les expectatives i, de pas, van eliminar del tot les possibles recances que alguns podien tenir pel nom del grup davant la tragèdia que està vivint el Japó. El públic va vibrar amb el directe sense concessions del quartet vilanoví i amb les evolucions irrefrenables del seu cantant, el carismàtic RJ Sinclair.



Després del parèntesi de prestigi que va representar el concert del britànic Edwyn Collins, Za! van cloure la segona nit del Primavera Sound amb una descàrrega sonora que va sorprendre i entusiasmar els assistents. Aquest duo psicodèlic i inclassificable també culmina a Austin una gira per Estats Units que l’ha dut a Boston, Filadèlfia i Nova York.

Aquí no acaben les oportunitats d’escoltar grups catalans a Austin. A més de les activitats paral•leles al festival, com actuacions en botigues de discos, dijous Mujeres també va participar a la festa de Sounds from Spain (amb sentit homenatge al blaugrana Abidal inclòs), abans d’actuar en el showcase de divendres d’aquesta mateixa entitat. I dissabte serà el torn dels dos últims grups catalans seleccionats al SXSW, Mürfila i Black Gandhi. Caldrà estar atents a aquest blog!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada