dimecres, 11 de maig del 2011

MISHIMA, LES AUS I AIAS, DE GIRA PEL REGNE UNIT


La inspiració poètica de Mishima, la psicodèlia experimental de Les Aus i el pop distorsionat d’Aias. Aquesta és la brillant representació del pop rock català que protagonitzarà una gira pel Regne Unit entre el 12 i el 21 de maig. Les tres formacions han estat convidades a dos dels més prestigiosos festivals de les Illes Britàniques, TheGreat Escape a Brighton i Liverpool Sound City. El calendari d’actuacions es completa amb el concert que Mishima i Les Aus protagonitzaran a Londres, on compartiran l’escenari de The Bull & Gate. Les actuacions d’aquests grups han estat possibles gràcies a les gestions que CATALAN! MUSIC ha realitzat amb les direccions artístiques dels dos festivals, i compten amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull.

La gira britànica arrenca a les costes de Sussex, a Brigthon, ciutat que acull des de fa cinc anys The Great Escape. Mishima, Les Aus i Aias coincidiran en un showcase centrat dedicat de forma exclusiva al pop rock català, el divendres 13 de maig, de 13h a 15h a la sala Life. Cada grup, a més, oferirà una segona actuació dins de la programació oficial del festival: Mishima el dijous 12 de maig a les 19.30h a la Unitarian Church, Les Aus el mateix dia 12 de maig a les 19.15 a Life i Aias el divendres 13 de maig a les 19.45h a Horatios.

 
L’expedició catalana es desplaça després cap a Londres, on Les Aus i Mishima actuaran el dimecres 18 de maig (21.30h i 22.15 respectivament) a la sala The Bull & Gate, un dels escenaris més rellevants de la capital britànica, amb 30 anys de trajectòria centrada en les bandes emergents de pop rock.

Continuant rumb nord, la cita final de la gira és el Liverpool Sound City. Del 19 al 21 de maig desfilaran per la ciutat que va veure néixer els Beatles 300 bandes actuant en una trentena de sales, mentre que 1.300 acreditats assistiran a les jornades professionals. La presència catalana comença el dijous 19 de maig amb una doble actuació de Mishima, a les 19h a Hannah’s Bar i a les 20h a Heebie Jeebies. Les Aus actuaran el dijous 19 a Static Gallery (20h) i el divendres 20 a Leaf Café (19.40h), mentre que Aias tanquen la gira el dissabte 21 a Studio 2 (19.15h).


La iniciativa neix de les bones vibracions que CATALAN! MUSIC ha rebut de la seves anteriors participacions en els dos festivals. Al 2009, Manel i Cuchillo van actuar a The Great Escape, mentre que el 2010 va ser el torn de John Talabot i Mujeres, bandes que van participar també al Liverpool Sound City. Tot i ser dos festivals joves, tant The Great Escape com Liverpool Sound City s’han convertit en un gran aparador del pop rock internacional més dinàmic. Els músics que hi participen tenen l’oportunitat de mostrar el seu talent davant nombrosos programadors i promotors. Un bon exemple seria el cas de Mujeres que, gràcies a la gira britànica de l’any passat, va aconseguir altres actuacions a Manchester com una invitació per participar al South by Southwest d’enguany.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada