dijous, 31 de maig de 2012

JAZZ, POP ROCK I WORLD MUSIC, LES NOVES COMPILACIONS EN CD DE CATALAN! ARTS

Catalan! Arts torna a publicar les compilacions en CD ‘from Catalonia’, que recullen el bo i millor de la producció discogràfica dels últims mesos amb la voluntat d’ajudar a difondre a nivell internacional la feina dels artistes i segells discogràfics de Catalunya. Els títols editats són Jazz from Catalonia 2012 i, en un doble CD, Pop Rock from Catalonia 2012 i World Music from Catalonia 2012. Com en edicions anteriors, la selecció dels temes inclosos en cada compilació ha estat realitzada per especialistes del sector.


Jazz from Catalonia 2012 compta amb 15 temes seleccionats per Martí Farré (periodista musical) amb la col·laboració de Susanna Carmona (coordinadora de Jazz Terrassa), Ferran Esteve (traductor i crític musical), Josep Mestres (Barcelonajazzradio), Pere Pons (director de la revista Jaç) i Roger Roca (periodista musical). Martí Farré signa les presentacions de cada tema, mentre que Christiane Böhnke-Geisse, programadora de Jazzpromotion, Munic, s’ha fet càrrec de la introducció. Els 15 intèrprets seleccionats són: David Pastor & Pere Foved, Bernat Font Trio, Phil Woods & Barcelona Jazz Orchestra, Susanna Sheimann & Ignasi Terraza Trio, Marcel·lí Bayer, Gonzalo del Val Trío, Joan Díaz, Elisabet Raspall, Jo Krause Quartet, David Mengual, Jaume Llombart Sextet, Piccola Orchestra Gagarin, Sin Anestesia, Josep Tutusaus Champagne Sparkle i Marc Ayza. Trobareu en aquest enllaç el llistat complet del disc.


Pop Rock from Catalonia 2012 inclou 21 temes seleccionats per Guillem Vidal (periodista musical), responsable també dels textos de presentació de cada peça, amb la col·laboració d’Anna Cerdà (coordinadora del Festival Pop Arb), Nando Cruz (periodista musical), Albert Juncosa (contractació internacional, Last Tour Interational), Jordi Herreruela (coordinador de les Cases de la Música) i Albert Puig (periodista musical). El pròleg el signa Alberto Guijarro, director del Festival Primavera Sound. Els 21 intèrprets recollits en el CD són: Anímic, Manel, Maria Coma, La Iaia, Maika Makovsky, Antònia Fomt, L’Hereu Escampa, Za!, Very Pomelo, The New Raemon, Mazoni, Nico Roig, Paul Fuster, Eric Fuentes, Biscuit, Manos de Topo, Le Petit Ramon, Els Surfing Sirles, Nacho Umbert & La Compañía, Joan Colomo i The Pepper Pots. El detall de les 21 cançons seleccionades el podeu trobar aquí.


World Music from Catalonia 2012 recull 19 temes seleccionats per Jordi Lara (escriptor) amb la col·laboració de Jordi Bertran (Fira Mediterrània de Manresa), Josep Maria Hernández Ripoll (periodista), Jordi Urpí (cronista musical) i Francesc Viladiu (programador musical). Jordi Lara ha realitzat també els textos introductoris de cada tema, mentre que el pròleg ve signat per Donald Shaw, director artístic del Celtic Connections de Glasgow, el festival associat a la fira Showcase Scotland de la qual Catalunya va ser el país convidat al gener del 2012. La compilació inclou els següents intèrprets: Gertrudis, Pascal Comelade & Cobla Sant Jordi, Yacine & The Oriental Groove, Maria del Mar Bonet & Manel Camp, Folkincats, Derrumband; Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries + Pep Gimeno ‘Botifarra’; Llama, El Pont d’Arcalís, Tazzuff, Apa, Sabor de Gràcia, Perepau Jiménez & Jordi Molina, Orquestra Àrab de Barcelona, Toti Soler, Rumba Vella, Miquel Gil, La Pegatina i Xavier Baró. El llistat dels temes del disc el trobareu en aquest enllaç.

Cada disc compta amb un llibret en català, castellà i anglès que inclou tota la informació de contacte, tant dels segells discogràfics com de les oficines de management, dels diferents artistes seleccionats. Aquestes compilacions es distribueixen a les fires i festivals on té presència Catalan! Arts, així com entre la premsa internacional. El doble CD Pop Rock – World Music també ha estat distribuït en les bosses dels acreditats professionals al festival Primavera Sound. 

Més informació a www.catalanarts.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada