dijous, 4 de febrer del 2010

EL JAZZ CATALÀ TRIOMFA AL MIDEM



Els programadors internacionals presents al Midem, la fira de música més important del món, van poder gaudir del millor jazz català amb els concerts de Giulia Valle Group i Xavier Dotras Trio, el proppassat diumenge 24 de gener.

Els concerts de jazz català van ser coproduïts per l’organització del Midem i per l’Institut Català de les Indústries Culturals – ICIC, dins el seu programa CATALAN! MUSIC de promoció internacional de la música catalana. També amb aquesta marca, 21 companyies musicals catalanes han estant treballant a la fira Midem per aprofitar aquest important centre del negoci de la música.

La sala Zéphyr de l’Hotel Carlton, on tenen lloc els concerts dels nous talents del jazz internacional, es va omplir de gom a gom per escoltar els temes del nou disc de Giulia Valle, que es presentarà oficialment durant el Festival de Jazz de Terrassa. La contrabaixista va actuar acompanyada de la seva nova formació que aplega alguns dels millors músics de jazz de Catalunya: Gorka Benítez i Martí Serra als saxos, David Xirgu a la bateria i Marco Mezquida, una de les joves promeses del jazz menorquí, al piano.

Després, el pianista Xavier Dotras va desplegar els temes del seu nou álbum dedicat a l’obra de Vincent Van Gogh. Juntament amb els músics amb qui va gravar el disc, Cèsar Martínez a la bateria i Toni Pujol al contrabaix, Xavier Dotras va oferir un concert més intimista demostrant les seves grans dots expressives.

Tots dos músics han valorat positivament l’experiència de participar en aquest gran esdeveniment i afirmen que ja han estat contactats per productors d’arreu del món interessats en portar aquestes bandes als seus festivals.

Aquests concerts han estat la primera experiència de programació de música catalana al Midem per part de l’ICIC, que ja organitza concerts a d’altres fires especialitzades on les empreses catalanes tenen presència, com Womex, Jazzahead a Bremen o South by Southwest a Austin (Texas).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada