diumenge, 30 de gener de 2011

LA MÚSICA CATALANA TREPITJA FORT A SHOWCASE SCOTLAND

Els catalans han envaït terres escoceses i han aconseguit que Glasgow sigui la capital catalana durant 4 dies. Una expedició formada per cinc companyies de management i membres de l'equip de la Fira Mediterrània de Manresa i del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) han fet, de la mà de CATALAN! MUSIC, una primera incursió dins la fira anual de professionals de la música Showcase Scotland, associat amb el macrofestival Celtic Connections. Es tracta d'una trobada de professionals de la música trandicional que té lloc a la ciutat escocesa i que es focalitza en la compra d'actuacions a festival d'arreu d'Europa del nord. La primera valoració no pot ser més positiva: les empreses catalanes han fet molts contactes, l'acollida de les propostes ha estat molt positiva per part dels programadors internacionals i, per tant, les perspectives per a l'any vinent són molt engrescadores.I és que aquesta visita ha estat el preludi de les accions que tindran lloc al 2012, quan Catalunya serà el país convidat de la propera edició del Showcase Scotland. Durant 4 dies, 10 companyies catalanes que representin artistes de folk i World Music i les dues fires catalanes per excel·lència en aquests estils, Fira Mediterrània i el MMVV, tindran l'oportunitat de presentar els seus projectes a 180 professionals provinents de països com Escòcia, Noruega, Bèlgica o Itàlia. A més, hi haurà 6 concerts de grups catalans seleccionats per l'organització del Showcase Scotland així com una sèrie de recepcions per posar en contacte els professionals catalans amb els acreditats al certamen.

Tot i que això serà l'any vinent, enguany les companyies Madma, Amunt Produccions, Taller de Músics, Vesc i Fourni han passat ja per Glasgow per tantejar el terreny i estudiar les possibilitats que ofereix per a la internacionalització dels seus grups el fet de poder participar al Celtic Connections 2012.CATALAN! MUSIC va organitzar, el dia de la clausura del certamen, una recepció que va servir de presentació de les activitats de l'any vinent. L'elevada assistència i l'entusiasme mostrat pel fet que Catalunya sigui el país convidat al 2012 és un molt bon auguri per al desenvolupament del projecte.Oriol Roca, de Fourni Produccions Musicals, comenta que “m'ha agradat molt com s'ha muntat la fira de professionals, perquè he pogut parlar amb tots els representats de festivals que m'interessaven, si bé és difícil veure ara per ara les connexions entre el que oferim nosaltres i la música tradicional escocesa”. Per a Diego Ruiz, del Taller de Músics, “està molt bé com ho tenen muntat, tot i que haurem de mirar com fer encabir les nostres propostes. Això sí, amb un matí pot ser que ens hagin sortit 2 o 3 projectes interessants”. I  Fèlix Camprubí de Madma ha comentat que “he estat tan enfeinat fent contactes, que no he tingut temps de veure els defectes de participar en aquesta fira”.
Així doncs, l'equip de CATALAN! MUSIC a Londres i les empreses que han viatjat fins a Glasgow tornem tots cap a casa amb un bon grapat de contactes i amb molta feina per fer de cara a aquest 2012 en què Catalunya serà la gran protagonista del Showcase Scotland.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada