dilluns, 7 de febrer de 2011

AIRE FRESC PER A LA KULTURBÖRSE DE FREIBURG

La 23a edició de la Internationale Kulturbörse de Freiburg (Alemanya) ha comptat novament amb una destacada participació catalana. La fira, especialitzada en arts escèniques de petit i mitjà format, és una cita obligada per a molts programadors alemanys, sense oblidar una  important presència internacional.Enguany CATALAN! ARTS ha tornat a ser present a la Kulturbörse amb un estand que acollia les companyies catalanes acreditades a la fira: Cia La Tal, Cia. Sebas, La Maleta dels Espectacles i Erre que Erre Danza, així com La General. A Freiburg hem pogut constatar l’interès per les arts escèniques catalanes, com quedava palès al programa de showcases, amb actuacions de tres companyies del nostre país. La Cia La Tal, que l'any passat ja va venir amb l'espectacle Carilló, presentava Les Fotografiers, una altra proposta de carrer. Tambe la Cia. Sebas ha participat al programa d'arts de carrer, amb l'espectacle Acorde. Per últim, Erre que Erre, convidada dins del Dance Special de la Kulturbörse, va presentar en sala la versió íntegra d’Avatar*, que combina dansa amb projeccions generades per ordinador.

Sobre el seu pas per Freiburg, la Cia. La Tal considera que “ja l'any passat la Kulturbörse va ser un trampolí important per entrar al mercat alemany. Aquest any ens ha servit per reafirmar-nos i continuar tenint presència a Alemanya. Tot i que és un mercat complicat, de mica en mica hi anem entrant. Carilló és un espectacle que agrada molt als alemanys, ja que és molt adequat pel seu tipus de festivals. La fira ens ha servit per tancar contractes amb molta antelació, molts de cara l'estiu”. 

Per la seva banda, Sebas comenta que “ha estat una bona experiència per veure com funciona una fira, que és molt diferent d'un festival. Els showcases són curts i el públic és professional. Ha estat molt positiu, ja que he pogut mostrar el meu treball al mercat alemany i ha agradat. Ara caldrà esperar per veure si els contactes que hem establert a la fira s'acaben concretant en actuacions”.


La Kulturbörse ja anunciava abans de l'edició d'enguany el seu interès per Catalunya i el seu desig d'acollir en el futur mes programació de companyies catalanes, que en paraules de molts programadors representen una ràfega d'aire fresc dins del mercat alemany.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada