dimecres, 18 de maig del 2011

LO FESTENAL, NOVA EINA DE COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA

CATALAN! ARTS serà present al naixement de Lo Festenal, Primer Mercat Professional Euroregional de les Arts Escèniques, que es desenvolupa a Tolosa de Llenguadoc entre els dies 19 i 21 de maig. Aquesta nova cita en l’agenda cultural sorgeix amb la voluntat d’oferir un punt de trobada per a companyies, grups, agents artístics, segells discogràfics, editors, programadors i agents culturals públics i privats. L’esdeveniment comprèn una fira professional, seminaris i conferències i una programació multidisciplinària amb una trentena d’espectacles.

 
CATALAN! ARTS disposarà d’un estand en el recinte firal on hi participaran també divuit empreses i entitats catalanes: Cascai Teatre, Centre de Titelles de Lleida, Cia. La Tal, Erre que Erre, Fira deMúsica al Carrer de Vila-Seca, Fusic, HoritSons, Institut de Cultura deBarcelona, La Centraldel Circ, La Generald’Espectacles, Los Excéntricos, Microcosmos Teatre, Ponten Pie, Propaganda pel Fet!, Qadar Produccions Culturals, Rosazul, Vesc i Visual Sonora. També participen en l’estand el Centre de Promoció de la Cultura Tradicional i Popular i l’Àrea de Relacions Internacionals del departament de Cultura de la Generalitat. Per la seva part, 23 Arts comptarà amb estand propi. La presència catalana es complementa amb les actuacions de Joan Baixas, Sol i Serena, Erre que Erre i D’Callaos.


Amb la participació a la primera edició de Lo Festenal, CATALAN! ARTS continua amb la seva política de cooperació amb el projecte Convivència Pirineus Mediterrània, que aplega entitats de Catalunya, Aragó i dels departaments francesos de Llenguadoc–Rosselló i Migdia-Pirineus. Aquesta plataforma, que compta amb ajut de la Unió Europea, està integrada per Fusic (Catalunya), Multilateral (Aragó), Réseau en Scène (Llenguadoc–Rosselló) i La Chèvrefeuille (Migdia-Pirineus), i el seu objectiu és impulsar la col·laboració cultural entre quatre regions unides per la geografia i la història i que formen part de l’Euroregió Pirineus Mediterrània. La Chèvrefeuille és l’organitzadora d’aquesta nova iniciativa, Lo Festenal, que pretén reforçar els lligams i els intercanvis a banda i banda de la frontera. Exemples previs de col·laboració entre CATALAN! ARTS i Convivència van ser l’organització de les trobades professionals transfrontereres dedicades al teatre per a tots els públics (Alenyà, novembre 2009) i a la dansa (Barcelona, octubre 2010) .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada