dilluns, 21 de març del 2011

ENERGIA POSITIVA A AUSTIN

Els dies a Austin són tòrrids, amb unes temperatures elevades que el vent alleuja només de manera intermitent. Però les nits també són tòrrides a la capital de Texas, sobretot quan té lloc el South by Southwest (SXSW) i els carrers, en especial el 6è, epicentre de l’activitat, s’omplen amb una gernació impressionant amb ganes d’escoltar bona música provinent dels cinc continents. Com la dels grups catalans que han participat en un certamen que tot just acaba de baixar el teló de la seva 25a edició.




L’última nit de concerts va començar a Mi Casa Cantina, amb Mürfila i la seva banda presentant les seves immillorables credencials rockeres. L’actuació es va orientar més tard cap a un pop més vitamínic i descarat, amb la cantant barcelonina mantenint en tot moment la seva empenta a l’escenari i el domini sobre un públic en el que no van faltar alguns espectadors guarnits amb les màscares típiques dels lluitadors mexicans. Una altra curiositat, Mürfila deu haver estat de les artistes més fotografiades del festival, si jutgem per la quantitat de mòbils i càmeres que la van enfocar sense descans.

La internacionalització de la indústria musical catalana no passa només per la difusió del talent dels nostres artistes més enllà del país, també per l’expansió de les empreses per altres contrades. Això és el que està fent Panda Artist Management, companyia de Santa Coloma de Farners amb delegació a la ciutat xinesa de Macau que, a més de disposar d’estand propi al recinte firal del SXSW, presentava l’electropunk d’un grup de Taiwan, Go Chic, a la programació oficial.


La ruta musical seguia per 6th Street, on Black Gandhi va aconseguir omplir a vessar la Flamingo Cantina. Va ser difícil no posar-se a ballar amb la fórmula imbatible de reggae i funk d’aquesta banda multinacional de Barcelona, que encara es quedarà uns dies oferint més concerts a Texas. L’energia positiva que emana del grup es va transmetre de forma directa a un públic entusiasta, i és aquesta mateixa energia positiva la que oferia un colofó immillorable a la presència de CATALAN! MUSIC al SXSW.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada